مشهد، ایران
051-37604550

تفاوت SAN با NAS

«شبکه فضای ذخیره‌سازی» چه تفاوتی با «ذخیره‌ساز تحت شبکه» دارد؟
تفاوت SAN با NAS- توسعه شبکه پاژ

 

 

هنگامی که قصد پشتیبان‌گیری از اطلاعات را دارید یا مجبور هستید نسخه آرشیوی از اطلاعات تهیه کنید، گزینه‌های مختلفی در اختیار دارید. به‌طور مثال، می‌توانید از یک هارددیسک خارجی استفاده کنید. با این‌حال، رویکرد فوق در کوتا‌ه‌مدت و برای آرشیو اطلاعاتی که زیاد حجیم نیستند مفید است. گزینه بهتر، خریداری ذخیره‌ساز تحت شبکه (NAS) سرنام Network-Attached Storage است که مکانیزمی جامع برای آرشیو، اشتراک‌گذاری پوشه‌ها میان کاربران و قابلیت‌های دیگر ارائه می‌کند. با این‌حال، رویکرد فوق در سازمان‌های بزرگی مثل موسسات مالی چندان جواب‌گو نیست. سازمان‌های بزرگ به راهکار جامع‌تری که شبکه فضای ذخیره‌سازی (SAN) سرنام Storage Area Network نام دارد نیاز دارند. هر یک از این فناوری‌ها مزایا، معایب و کاربردهای خاص خود را دارند. اگر دوست دارید تا بدانید که شبکه فضای ذخیره‌سازی چیست، ذخیره‌ساز تحت شبکه چیست و این دو فناوری چه تفاوت‌هایی با یک‌دیگر دارند، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید

شبکه فضای ذخیره‌سازی (SAN) چیست؟اجازه دهید کار را با شبکه فضای ذخیره‌سازی آغاز کنیم. شبکه فضای ذخیره‌سازی شبکه‌ای از سرورها، دستگاه‌ها و تجهیزات ذخیره‌سازی با عملکرد و سرعت بالا است که دسترسی به فضای ذخیره‌سازی یکپارچه و سطح بلوک را فراهم می‌کند. در یک محیط مبتنی بر SAN، دستگاه‌های مختلفی می‌توانند به این شبکه متصل شوند و به تعامل با آن بپردازند. شبکه ذخیره‌سازی SAN می‌تواند مستقل از شبکه محلی پیاده‌سازی شود تا در صورت نیاز، عملکرد شبکه، مکانیزم محافظت از داده‌ها و بازیابی پس از بحران را بهبود بخشد.

شبکه ذخیره‌سازی SAN از چه مولفه‌های تشکیل شده است؟
همان‌گونه که اشاره شد، شبکه‌های فضای ذخیره‌سازی به‌لحاظ فیزیکی مستقل از شبکه محلی پیاده‌سازی می‌شوند و بنابراین امکان پیاده‌سازی آن‌ها در سایت‌های مختلف وجود دارد. به‌طور معمول، شبکه‌های فضای ذخیره‌سازی متشکل از سن سوئیچ‌ها، میزبان‌ها و دستگاه‌های ذخیره‌سازی هستند که بر مبنای پروتکل‌های اختصاصی و رابط‌های سخت‌افزاری به‌ یک‌دیگر و شبکه‌ محلی متصل می‌شوند.
شبکه‌های SAN چه مزایایی دارند؟

به‌طور کلی، ‌سازمان‌ها برای افزایش بهره‌وری از شبکه فضای ذخیره‌سازی استفاده می‌کنند، زیرا یک مکانیزم ذخیره‌سازی و اشترا‌ک‌گذاری یکپارچه ارائه می‌کند و علاوه بر این، امکان پیاده‌سازی راه‌حل‌های امنیتی برای محافظت از داده‌ها در دسترس سرپرستان شبکه قرار می‌دهد. از مهم‌ترین مزایای SAN به موارد زیر باید اشاره کرد:

  • گسترش‌پذیری: شبکه SAN را می‌توان با نیازهای در حال توسعه کسب‌وکار هماهنگ کرد. به‌طور مثال، اگر به فضای ذخیره‌سازی بیشتری دارید، به ساده‌ترین شکل امکان افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی وجود دارد. بنابراین، هیچ مشکلی از بابت گسترش این فضا وجود ندارد. 
  • پشتیبان‌گیری: پشتیبان‌گیری از داده‌ها بزرگ‌ترین دغدغه سازمان‌ها و کارشناسان شبکه است. اگر از SAN استفاده کنید، به راهکاری جامع برای پشتیبان‌گیری از داده‌هایی که ممکن است در شبکه‌های محلی مختلف سازمان قرار داشته باشند دسترسی خواهید داشت. 
  • کاهش مشکلات پهنای باند LAN : از آن‌جایی‌که بخش بزرگی از ترافیک شبکه برای انتقال بسته‌های اطلاعاتی استفاده می‌شود، سیستم‌های ذخیره‌ساز مبتنی بر LAN با معضل بزرگ گلوگاه‌های پهنای باند روبرو هستند. علاوه بر این، ممکن است دسترسی به فایل‌های چندرسانه‌ای در تجهیزات به‌دلیل کمبود پهنای باند با تاخیر همراه شود. با این‌حال، هنگامی که یک شبکه SAN را پیاده‌سازی می‌کنید، ترافیک مختص خود را دارد، بنابراین، عملکرد کلی شبکه محلی حفظ می‌شود و زمان دسترسی به فایل‌ها نیز کوتاه‌تر می‌شود. 
  • امنیت داده‌ها: با استفاده از شبکه SAN، سرپرستان شبکه می‌توانند بر مبنای میزان حساسیت اطلاعات، از مکانیزم‌های امنیتی مختلفی استفاده کنند و گزینه‌های بیشتری در اختیار خواهند داشت. علاوه بر این، به دلیل آن‌که داده‌ها در شبکه جداگانه‌ای قرار دارند، اگر هکرها موفق شوند به شبکه محلی نفوذ کنند، خطری داده‌ها را تهدید نخواهد کرد، زیرا در شبکه مستقل دیگری قرار دارند. 
  • بازیابی پس از بحران: کارمندان یک سازمان می‌توانند به ساده‌ترین شکل از داده‌ها روی یک دستگاه دیگر نسخه پشتیبان تهیه کنند. در این حالت، اگر مشکلی برای اطلاعات ذخیره‌سازی شده روی تجهیزات کلاینت یا سرورها به‌وجود آید، اطلاعات به‌واسطه یک حمله هکری پاک شده یا تحریف شده‌ باشند، بازیابی در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود

 

معایب SAN

در شرایطی که شبکه‌های SAN مزایای مختلفی برای سازمان‌ها دارند، با این‌حال، معایب خاص خود را دارند. از مهم‌ترین معایب این شبکه‌ها به موارد زیر باید اشاره کرد:

  • پیچیدگی: یک شبکه SAN پیاده‌سازی نسبتا پیچیده‌ای دارد، نگه‌داری از آن ساده نیست و برای مدیریت آن به کارشناسان خبره‌ای نیاز است که اطلاعات دقیقی در ارتباط با جنبه‌های مختلف این شبکه‌ها داشته باشند. 
  • هزینه: با توجه به این‌که شبکه‌های SAN از مولفه‌های مختلفی ساخته می‌شوند، هزینه خرید، نگه‌داری و پیاده‌سازی این شبکه‌ها تقریبا بالا است. از این‌رو، شاید برای شرکت‌های کوچک تا متوسط گزینه مناسبی نباشند. 
  • مدیریت: فرآیند نظارت بر شبکه‌های SAN چالش‌‌برانگیز است، از این‌رو، برای مدیریت این شبکه‌ها به کارشناسان خبره شبکه نیاز است. 

منبع:                          https://www.shabakeh-mag.com

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *